Flag

Žele Želatina

Není želatina jako želatina
Inspirace
Žele Želatina
Není želatina jako želatina

Rady a tipy: Je přírodní rozpustná bílkovina, která je živočišného původu. Má vynikající vlastnosti a perfektně drží tvar. Rozpouští se ve vodě při mírném přihřívání a chlazením tuhne. Využívá se především při přípravě různých krémů a náplní, dezertů, slaných aspiků či tlačenek. Na trhu můžete najít více druhů želatiny, ze kterých si můžete vybrat podle vašich preferencí.

Cenné rady jak si připravit správně želatinu

  • Pozor, želatina se nesmí vařit! Aby vám správně fungovala, nesmí přejít varem.
  • Pokud vám želatina neztuhla ani po několika hodinách v chladničce, je možné, že jste ji zahřáli na vyšší teplotu - více než 90 stupňů.
  • Pokud připravujete dezert či dort s více vrstvami želatiny, je důležité nechat předchozí vrstvu pořádně vychladnout a ztuhnout.
  • Ananas, kiwi či fíky obsahují specifické enzymy, které potlačují želírování, což znamená, že želatina nemusí správně ztuhnout. Pro lepší výsledek doporučujeme toto ovoce mírně povařit.
  • Chcete-li želatinu obarvit bez použití barviva, můžete místo vody použít ovocnou šťávu, džus nebo rozmixované ovoce v barvě, které chcete dosáhnout.

Více podrobností o želatině najdete ZDE

Želatina

Podívejte se online na dostupnost produktů v obchodech

Více informací

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálních sítích