Flag

Andělské řezy

asi 24 porcí
Jednoduché
40
Rafinované a lahodné řezy se Zlatým klasem Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Náš tip
Mezi náplně je možné vložit nakrájený ananas.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
2 ksbílek
2 ksžloutek
120 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
150 mlsmetana ke šlehání 33%
200 gmouka polohrubá
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
2 balíčkyZlatý klas Dr. Oetker
750 mlmléko polotučné
250 gmáslo změklého
150 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
4 zarovnané PLrum
Na náplň
500 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekCrème Olé kokos příchuť Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
50 gkokos strouhaný
Na ozdobení
20 gkokos strouhaný
1 baleníPerličky stříbrné Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Crème Olé kokos příchuť Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Perličky stříbrné Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny. Přidáme smetanu a mouku smíchanou s kypřicím práškem a vyšleháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a rovnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu vanilkové náplně uvaříme Zlaté klasy podle návodu na obale, ale pouze se 750 ml mléka. Odstavíme z plotny a za občasného míchání necháme vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka a postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas. Nakonec krátce zašleháme rum. Náplň naneseme na korpus a stejnoměrně rozetřeme. Uložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme ztuhnout.

4

Na přípravu kokosové náplně nalijeme smetanu do vyšší nádoby. Přidáme Crème Olé, Smeta-fix a na středním stupni šleháme asi 1 minutu. Náplň nesmí být příliš tuhá. Nakonec vmícháme kokos a rozetřeme na vanilkovou náplň.

5

Nakrájíme na řezy, posypeme kokosem a ozdobíme perličkami.

Náš tip

  • Mezi náplně je možné vložit nakrájený ananas.