Flag

Barevné vánoční cukroví

asi 40 kusů
Jednoduché
30
veselé a hravé
Přísady
Příprava
Náš tip
Cukroví můžeme slepit také lískooříškovým krémem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
formička na vykrajování s vánočními motivy

Přísady

Na těsto
400 ghladká mouka
100 gcukr
2 balíčkyVanilínový cukr Dr. Oetker
200 gmáslo změklého
1 ksvejce slepičí
Na ozdobení
150 gdžem z červeného rybízu nebo višňového
2 balíčkyPoleva světlá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
1 baleníTubičky bílé 4 ks Dr. Oetker
1 baleníSněhové vločky Dr. Oetker
1 baleníZdobení 4 druhy bílé Dr. Oetker
1 baleníZdobení 4 druhy pestré Dr. Oetker
1 baleníMini konfety duhové Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá  Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská modrá Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Picture - Tubičky bílé 4 ks Dr. Oetker
Picture - Sněhové vločky Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy bílé Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy pestré Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka.

2

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta pomocí válečku plát o tloušťce asi 4 mm. Pomocí formiček vykrajujeme různé tvary a přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Pečivo necháme vychladnout.

4

Pečivo slepujeme džemem. Slepené pečivo z jedné strany namáčíme do polevy připravené podle návodu na obale a obarvené gelovými barvami. Ozdobíme zdobením a tubičkami dle vlastní fantazie.

Náš tip

  • Cukroví můžeme slepit také lískooříškovým krémem.