Flag

Cappucino větrníky

asi 22 porcí
Středně obtížné
60
Chuťový zážitek s výrobky Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na těsto
1 baleníVěnečky Dr. Oetker
1 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
250 mlvoda
125 gmargarín
3 ksvejce slepičí
Na náplň
650 mlmléko polotučné
1 zarovnaná PLinstantní káva
150 gmáslo změklého
60 gmoučkový cukr
1 balíčekŠlehačka v prášku Dr. Oetker
150 mlmléko polotučné studeného
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Věnečky Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Šlehačka v prášku  Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Do směsi na přípravu těsta přimícháme kakao a připravíme odpalované těsto s vodou, margarínem a vejci podle návodu na obale. Těsto vložíme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Na tukem vymazaný plech nastříkáme větrníky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Větrníky necháme vychladnout.

3

Ze směsi na přípravu krému uvaříme krém podle návodu na obale. Během vaření krému přidáme kávu. Máslo vyšleháme s cukrem elektrickým ručním šlehačem dohladka a po částech do něho zašleháme na nejvyšším stupni vychladlý krém. Větrníky podélně rozřízneme. Na vychladlé spodní části nastříkáme pomocí cukrářského sáčku krém.

4

Šlehačku ušleháme s mlékem podle návodu na obale, naplníme do cukrářského sáčku a naneseme na krém.

5

Na ozdobení v kastrůlku ve vodni lázni rozpustíme polevu. Vrchní části větrníků zlehka namočíme do rozpuštěné polevy a položíme na šlehačku. Uložíme do chladničky.