Flag

České koláče

20 ks
Středně obtížné
50
Vyzkoušejte recept na tradiční české koláče s Droždím a Vanilínovým cukrem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
500 gmouka polohrubá
špetkasůl
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 PLcukr
2 ksvejce slepičí
260 - 270 mlmléko polotučné vlažné
50 gmáslo rozpuštěné
2 PLolej
Na tvarohovou náplň
500 gtvaroh polotučný měkký
3 PLcukr
50 gmáslo rozpuštěné
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 KLGustin bez lepku Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
1 - 3 PLrum dle chuti
Na ozdobení
vejce na potření
švestková povidla
1 PLrum (není nutný)
trochurozinky
trochumoučkový cukr
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme všechny sypké suroviny na těsto, přidáme vejce, mléko, máslo, olej a vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny nádoby. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme v teple 15 minut kynout. Poté těsto znovu propracujeme, poprášíme a zakryté necháme 1 –1,5 hodiny vykynout.

2

Na přípravu tvarohové náplně vložíme do mísy všechny suroviny a vymícháme (můžeme použít i elektrický šlehač). Pokud máme náplň příliš hustou, můžeme přidat trochu mléka.

3

Po vykynutí rozdělíme těsto na 20 bochánků, které poskládáme na vymazaný plech (dál od sebe, asi 5-6 ks na jeden plech). Z bochánků prsty vymačkáme koláče tak, aby měly zvýšené okraje. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem. Lžící dáme na koláče tvarohovou náplň a rozetřeme ji až ke krajům.

4

Koláče ještě ozdobíme pomocí lžičky povidly (pokud jsou povidla příliš tuhá, rozmícháme je s trochou rumu). Na závěr posypeme koláče rozinkami. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 15 - 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

5

Upečené koláče necháme vychladnout. Můžeme servírovat posypané moučkovým cukrem.