Flag

Jablečné želé s kousky hrušek

asi 3 sklenice
Jednoduché
30
snídaňová specialita
Přísady
Příprava
Náš tip
Aby byly kousky hrušek v želé rovnoměrně rozložené, při chladnutí sklenice několikrát otočíme.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
800 mlšťáva jablečná
200 ghrušky oloupaných a nakrájených na malé kousky
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 gcukr
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Vanilkový lusk podélně rozřízneme a nožem vyškrábneme dřeň.

2

Ve větším hrnci promícháme šťávu s kousky hrušek a vanilkovou dření.

3

Obsah balíčku Gelfix smícháme se 2 PL cukru a přidáme do směsi. Směs za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Poté odstavíme.

4

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání směs důkladně povaříme minimálně 5 minut. Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného želé. Pokud je po vychladnutí málo tuhé, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

5

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Aby byly kousky hrušek v želé rovnoměrně rozložené, při chladnutí sklenice několikrát otočíme.