Flag

Marcipánový adventní kalendář

asi 24 kusů
Jednoduché
40
těšíme se na Ježíška
Přísady
Příprava
Náš tip
Materiál na přípravu adventního kalendáře lze zakoupit v papírnictvích nebo v obchodech s dárkovým sortimentem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
2 baleníMarcipán Dr. Oetker
30 gmoučkový cukr
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
trochusušené meruňky
trochumandle celých
20 gořechy lískové celých
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 baleníZdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
1 baleníTubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker
Picture - Marcipán Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker
Picture - Tubičky na zdobení 4 barvy  Dr. Oetker
1

Na přípravu marcipánové hmoty ručně propracujeme marcipán s cukrem a kakaem. Z marcipánové hmoty utvoříme váleček, který nožem rozdělíme na 24 stejných kousků. Do každého kousku zabalíme meruňku nebo oříšek a vytvarujeme bonbónky různych tvarů.

2

Na ozdobení rozpustíme v kastrůlku ve vodní lázni polevu. Jednotlivé tvary namáčíme do polevy, ihned ozdobíme perličkami a necháme zatuhnout.

3

Tubičkami napíšeme na bonbónky číslice od 1 až 24 a necháme zatuhnout.

4

Na stužku navlečeme etiketu s číslicí. Z hedvábného papíru nebo celofánu vystřihneme kolečka (průměr koleček závisí od velikosti bonbónu). Do středu koleček položíme bonbón a pomocí gumičky nebo stužky zavážeme tak, abychom vytvořili měšec.

5

Do vázy vložíme větvičky, které ozdobíme měšci z adventního kalendáře.

Náš tip

  • Materiál na přípravu adventního kalendáře lze zakoupit v papírnictvích nebo v obchodech s dárkovým sortimentem.