Flag

Nadýchané kokosky (bezlepkové)

asi 80 kusů
Jednoduché
20
Rozplývají se na jazyku, bez mouky
Přísady
Příprava
Náš tip
Pokud chceme ušlehat tuhý sníh z bílků, nesmí bílek obsahovat ani stopu žloutku a mísa ani šlehací metly nesmí být mastné. V dobře uzavíratelné dóze lze kokosky skladovat přibližně 2 týdny.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
200 gkokos strouhaný , strouhaného
4 ksbílek
200 gcukr
1 zarovnaná KLAroma vanilkové Dr. Oetker
1 na špičku nožeskořice mleté
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Aroma vanilkové Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta opražíme kokos na teflonové pánvi bez tuku a necháme na talíři vychladnout.

2

Z bílků vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Přidáme cukr, aroma a skořici a krátce zašleháme. Zlehka vařečkou vmícháme kokos. Pomocí dvou kávových lžiček tvoříme na plech vyložený papírem na pečení hromádky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 140 °C

Horkovzdušná trouba: 120 °C

3

Kokosky necháme vychladnout.

4

Kokosky ozdobíme polevou připravenou podle návodu na obalu.

Náš tip

  • Pokud chceme ušlehat tuhý sníh z bílků, nesmí bílek obsahovat ani stopu žloutku a mísa ani šlehací metly nesmí být mastné. V dobře uzavíratelné dóze lze kokosky skladovat přibližně 2 týdny.