Flag

Opilé cupcakes s datlemi

12 kusů
Jednoduché
20
Exotické cupcakes s výrobky Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Do středu cupcakes můžeme místo datlí zapéct fíky nebo švestky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
forma na muffiny (12 ks)
papírové košíčky
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Přísady

Na těsto
12 kusůdatle sušených
50 mlrum
3 ksvejce slepičí
100 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
100 gmáslo nebo margarínu změklého
100 mlmléko polotučné
250 gmouka polohrubá
2 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
1 zarovnaná KLAroma rumové Dr. Oetker
Na ozdobení
1 balíčekŠlehačka v prášku Dr. Oetker
150 mlmléko polotučné studeného
1 baleníZdobení tmavé Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Aroma rumové Dr. Oetker
Picture - Šlehačka v prášku  Dr. Oetker
Picture - Zdobení tmavé Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta datle namočíme do rumu a necháme asi 30 minut odležet. V míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem a máslem nebo margarínem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Přidáme mléko, mouku smíchanou s kypřicím práškem, kakaem a aroma a vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do košíčků ve formě. Do středu těsta vtlačíme po jedné datli. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Muffiny necháme vychladnout.

3

Na ozdobení vyšleháme šlehačku s mlékem podle návodu na obale. Naplníme cukrářský sáček a šlehačku naneseme na muffiny. Posypeme zdobením a uložíme do chladničky.

Náš tip

  • Do středu cupcakes můžeme místo datlí zapéct fíky nebo švestky.