Flag

Pařížský motýlek

asi 16 porcí
Jednoduché
40
1.6. Zpestří každou dětskou oslavu
Přísady
Příprava
Náš tip
Zbylou šlehačkou dozdobíme dort při servírování.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady

Na krém
1 baleníPařížský dort Dr. Oetker ( směs na přípravu krému)
500 mlsmetana ke šlehání 33%
Na těsto
1 baleníPařížský dort Dr. Oetker ( směs na přípravu těsta)
260 mlvoda
30 mlolej
2 kusůvejce slepičí
Na ozdobení
1 balíčekŠlehačka v prášku Dr. Oetker
150 mlmléko polotučné studeného
1 baleníZdobení pestré Dr. Oetker
1 baleníPerličky stříbrné Dr. Oetker
Picture - Pařížský dort Dr. Oetker  ( směs na přípravu krému)
Picture - Pařížský dort Dr. Oetker ( směs na přípravu těsta)
Picture - Šlehačka v prášku  Dr. Oetker
Picture - Zdobení pestré Dr. Oetker
Picture - Perličky stříbrné Dr. Oetker
1

Směs na přípravu pařížského krému svaříme se smetanou podle návodu na obale a necháme vychladnout.

2

Do směsi na přípravu těsta přidáme vodu, olej a vejce a připravíme podle návodu na obale. Nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 35 minut

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

3

Upečený korpus necháme vychladnout.

4

Vychladlý pařížský krém nalijeme do vyšší nádoby a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Korpus podélně rozřízneme. Polovinou krému potřeme spodní díl korpusu, přikryjeme vrchním dílem a zbytkem krému potřeme povrch a okraje dortu. Dort uložíme do chladničky.

5

Na ozdobení připravíme šlehačku s mlékem podle návodu na obale. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček s řezanou trubičkou. Dort rozkrojíme na poloviny a položíme na podnos zakulaceným okrajem těsně k sobě tak, abychom vytvořili křídla motýla.

6

Ozdobíme šlehačkou a zdobením dle vlastní fantazie.

Náš tip

  • Zbylou šlehačkou dozdobíme dort při servírování.