Flag

Perníkové sušenky

asi 50 kusů
Jednoduché
20
Velmi snadná příprava sušenek pro společné chvíle.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení
formičky na vykrajování

Přísady

Na těsto
280 ghladká mouka
1 balíčekKypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
180 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
140 gmáslo nebo margarímu změklého
Na potření
1 ksvejce slepičí
Na ozdobení
1 balenímandle půlených
Picture - Kypřicí prášek do perníku Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku, kypřicí prášek do perníku, cukr a vanilínový cukr. Přidáme vejce, máslo nebo margarín a vypracujeme ručně hladké těsto. Na pomoučené pracovní desce vyválíme těsto o tloušce asi 4 mm. Pomocí formiček vykrájíme různé tvary a položíme na plech vyložený papírem na pečení.

2

Sušenky potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem a ozdobíme půlkou mandle. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Sušenky necháme vychladnout a uložíme do uzavíratelné nádoby.