Flag

Pizza s dýní

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Podzimní chutná specialita
Přísady
Příprava
Náš tip
Do těsta je možné přidat 2 PL dýňového nebo olivového oleje.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
1 baleníPizza v prášku Dr. Oetker
200 mlvoda studené
Na náplň
250 gzakysaná smetana
1 zarovnaná PLrozmarýn čerstvý nasekaný (nebo sušený)
trochupepř mletý
špetkasůl
500 gdýně Hokkaido
2 kscibule
1 ksčervená chilli paprička
50 gořechy vlašské nasekaných nahrubo
100 gšunka Prosciutto
100 gtvrdý sýr strouhaného (eidam, gouda)
Picture - Pizza v prášku Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme směs s vodou podle návodu na obale a ručně vypracujeme dohladka.

2

Na přípravu náplně smícháme zakysanou smetanu s rozmarýnem, pepřem a solí. Dýni oloupeme, zbavíme dužiny s jadérky a nahrubo nastrouháme. Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Chilli papričku očistíme a nakrájíme na jemné proužky (doporučujeme použít gumové rukavice).

3

Na pomoučené pracovní desce těsto vyválíme na plát 30 x 40 cm a pomocí válečku ho přeneseme na vymazaný plech. Povrch těsta potřeme zakysanou smetanou, naneseme dýni, cibuli, chilli papričku, ořechy a šunku. Posypeme sýrem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Náš tip

  • Do těsta je možné přidat 2 PL dýňového nebo olivového oleje.