Flag

Prasátka

asi 8 porcí
Středně obtížné
50
Hravá snídaně pro děti s výrobky Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Prasátka výborně chutnají potřená lískooříškovým krémem, máslem nebo džemem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
formička ve tvaru kolečka (Ø 5 cm)

Přísady

Na těsto
250 mlmléko polotučné
75 gmáslo nebo margarínu
400 ghladká mouka
50 gGustin bez lepku Dr. Oetker
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
75 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
Na potření
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
trochuvoda
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v kastrůlku rozpustíme v mléce máslo nebo margarín. V míse smícháme mouku se škrobem, droždím, cukrem, vanilínovým cukrem a solí. Přidáme vlažné mléko s máslem nebo margarínem a ručně vypracujeme dohladka. Povrch těsta zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.

2

Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní plochu. Oddělíme ⅓ těsta a odložíme stranou. Zbylé těsto rozdělíme na 8 stejných dílů. Vytvoříme tělíčka (bochánky) a položíme na plech vyložený papírem na pečení.

3

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z odloženého těsta plát a formičkou vykrojíme 16 koleček. Ze zbytku těsta vytvoříme 16 malých kuliček. Tělíčka na plechu potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky vodou. Do poloviny koleček vytvoříme dvě dírky (např. špejlí), potřeme vodou, obalíme ve skořicovém cukru a zlehka přitlačíme ke každému tělíčku jako čumáček. Druhou polovinu koleček potřeme vodou, obalíme ve skořicovém cukru, rozkrojíme nožem na polovinu a vytvoříme ouška. Z kuliček vytvoříme prasátkám oči. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Prasátka necháme vychladnout.

Náš tip

  • Prasátka výborně chutnají potřená lískooříškovým krémem, máslem nebo džemem.