Flag

Rybízovo-borůvkový džem

asi 7 sklenic
Jednoduché
20
Směs z lesa a zahrady připravíte snadno s Želírovacím cukrem Super 3:1 Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Džem můžeme připravit i ze zmraženého ovoce.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na džem
1 kgrybíz červený omytý a odstonkovaný
500 gborůvky omyté
1 baleníŽelírovací cukr Super 3:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Super 3:1 Dr. Oetker
1

Do velkého hrnce vložíme rybíz a borůvky a dobře promícháme s želírovacím cukrem. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a džem ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Džem můžeme připravit i ze zmraženého ovoce.