Flag

Sametový džem z ostružin a angreštu

asi 3 sklenice
Jednoduché
25
lesní polibek
Přísady
Příprava
Náš tip
Džem lze připravit i ze zmrazených ostružin a angreštu (před zpracováním nutno rozmrazit).
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na džem
800 gostružiny
800 gangrešt
1 zarovnaná KLskořice mleté
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu ostružiny i angrešt očistíme a přebereme. Pomocí ponorného mixéru rozmixujeme a přes sítko propasírujeme. Ovoce vložíme do většího hrnce, přidáme skořici a dobře promícháme s želírovacím cukrem. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Džem lze připravit i ze zmrazených ostružin a angreštu (před zpracováním nutno rozmrazit).