Flag

Slané sušenky se semínky

asi 40 kusů
Jednoduché
35
Křupavé sušenky ve slaném provedení s Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
V dobře uzavřené nádobě vydrží až 3 týdny. V případě potřeby je možné sušenky i zamrazit.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
150 gmouka celozrnná
150 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 zarovnaných KLsůl
0,5 zarovnaná KLpapriky sladká
špetkapepř
50 gmargarín změklý
150 gtvrdý sýr strouhaný
180 mlvoda teplé
Na potření a posypání
50 mlvoda
trochusezamová semínka maková a lněná
trochusůl - hrubá
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s droždím, solí, paprikou a pepřem. Přidáme margarín, sýr a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 2 stejné díly. Pomocí válečku vyválíme na obdélníky 30 x 40 cm a naneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Těsto pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme vodou a na několika místech propícháme vidličkou. Ostrým nožem nebo rádýlkem každý plát nakrájíme na 20 obdélníků. Posypeme semínky a solí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Sušenky necháme vychladnout.

Náš tip

  • V dobře uzavřené nádobě vydrží až 3 týdny. V případě potřeby je možné sušenky i zamrazit.