Flag

Špenátové lodičky s mletým masem

asi 12 kusů
Středně obtížné
20
Chutná večeře
Přísady
Příprava
Náš tip
Tip: Lodičky jsou vynikající i s ovčím sýrem. Lodičky servírujeme k zeleninovému salátu nebo podáváme s tzaziky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
pánev
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na náplň
300 gšpenát listový (zmrazený, sekaný)
cibule
česnek (použijeme 3 stroužky)
250 gfazole červené (po odkapání)
2 PLolej
500 ghovězí maso mleté
2 PLrajčatový protlak
150 gzakysaná smetana
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
špetkasůl
špetkapepř mletý
trochukmín mletý
50 gsemínka slunečnicová
50 gtvrdý sýr strouhaný (např. Eidam)
Na těsto
800 glistové těsto čerstvé
Na potření
1 ksvejce slepičí
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu náplně necháme špenát rozmrznout. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Fazole necháme na sítku odkapat.

2

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme maso a za stálého míchání orestujeme. Postupně přidáváme cibuli, česnek, fazole, rajčatový protlak, zakysanou smetanu a citrónovou kůru. Podle chuti osolíme a okořeníme. Nakonec vmícháme slunečnicová semínka, odstavíme a směs necháme vychladnout.

3

Na přípravu lodiček listové těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 3 díly a pomocí válečku vyválíme na pláty (30 × 40 cm). Pláty ostrým nožem nebo rádýlkem rozdělíme na 4 stejné obdélníky. Kratší strany obdélníků šikmo zavineme. Poté zavineme i delší strany a špičky povytáhneme a zamotáme. Lodičky přeneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Do každé lodičky naneseme náplň.

4

Na potření rozšleháme vejce a pomocí štětce nebo mašlovačky naneseme na okraje lodiček a náplň posypeme sýrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme každý plech asi 20 minut.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

5

Lodičky podáváme teplé nebo vychladlé.

Náš tip

  • Tip: Lodičky jsou vynikající i s ovčím sýrem. Lodičky servírujeme k zeleninovému salátu nebo podáváme s tzaziky.