Flag

Vánoční pomerančová marmeláda

asi 4 sklenice
Náročné
40
Čarování s ovocem na Lucii
Přísady
Příprava
Náš tip
* Pozn: Filetování pomeranče: Ostrým nožem okrájíme po celém obvodu pomeranče kůru až na dužinu. Pak podél bílé slupky vykrajujeme filátka tak, abychom získali čistou pomerančovou dužinu.
Náš tip
Milovníci zázvoru si můžou marmeládu dochutit kouskem strouhaného zázvoru.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
pomerančová kůra ze 3 chemicky neošetřených pomerančů
9 kspomeranč větších (500 g pomerančových filátek)
500 mldžus pomerančový 100%
1 balíčekGelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
500 gcukr
Picture - Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Pomeranče omyjeme teplou vodou a osušíme. Oloupeme velmi tenkou vrstvu kůry a nakrájíme na jemné proužky nebo můžeme použít škrabku na citrusy. Všechny pomeranče vyfiletujeme* a rozmixujeme.

2

Do velkého hrnce vložíme rozmixované pomeranče, šťávu a kůru. Obsah balíčku Gelfix Extra smícháme s 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.

3

Přidáme zbytek cukru a přivedeme do varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut.

4

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařené marmelády. Pokud je po vychladnutí málo tuhá, vmícháme ještě 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.

5

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • * Pozn: Filetování pomeranče: Ostrým nožem okrájíme po celém obvodu pomeranče kůru až na dužinu. Pak podél bílé slupky vykrajujeme filátka tak, abychom získali čistou pomerančovou dužinu.
  • Milovníci zázvoru si můžou marmeládu dochutit kouskem strouhaného zázvoru.