Flag

Velikonoční beránek s pudingem

1 beránek
Jednoduché
20
Nesmí chybět na žádném velikonočním stole
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
forma na beránka
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
3 ksvejce slepičí
150 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
5 zarovnaných PLolej
5 zarovnaných PLvoda horké
150 gmouka polohrubá
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 balíčekNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
2 KLcitrónová kůra (nastrouhané z chemicky neošetřého citrónu)
1 zarovnaná KLAroma citrónové Dr. Oetker
špetkasůl
Na ozdobení
2 ksrozinky na očíčka
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Aroma citrónové Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta utřeme žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem, přidáme olej, horkou vodu a elektrickým ručním šlehačem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva, pudingem a citrónovou kůrou a přidáme do žloutkové pěny. Do bílků přidáme citrónové aroma,špetku soli a elektrickým ručním šlehačem ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do těsta. Všechno jemně, ale důkladně promícháme.

2

Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané spodní části formy. Přiklopíme vrchní částí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Po upečení necháme beránka vychladnout ve formě. Poté vyklopíme, rozinky přitlačíme jako očička a hotového beránka pocukrujeme.