Pomůcka profesionálních cukrářů i do Vaší kuchyně! Takové želé, které znáte u zákusků z cukrárny, si nyní můžete připravit jednoduše sami doma.
Extra silné cukrárenské želé je rostlinného původu, vyrobené na bázi agaru. Vytvoříte z něj vysokou a pevnou vrstvu želé na dorty, zákusky či jiné moučníky. Příprava je jednoduchá - stačí smíchat s 0,5 l tekutiny a 1 minutu povařit. Použít můžete vodu nebo ovocnou šťávu. Z jednoho sáčku připravíte 0,5 l želé.
Složení
cukr, 38% želírující látka (agar), kyselina (kyselina citrónová), barviva (karoteny, riboflavin). Může obsahovat stopy (MLÉKO, LUPINOVÁ MOUKA, OBILOVINY obsahující LEPEK).
Výživové hodnoty
* % = % denní hodnoty
Velikost porce g
na 100g hotového produktu
Energetická hodnota
Tuky
Nasycené tuky
Sacharidy
Cukr
Bílkoviny
Sůl
252
kJ 59
kcal
0 g
0 g
15 g
14 g
0 g
0,01 g
Při změně receptury je nevyhnutelné, že produkty s odlišným složením, jmenovitě se starou recepturou a novou recepturou, lze po určitou dobu stále nalézt v obchodě pod stejným obchodním názvem. Doporučujeme si proto vždy přečíst seznam ingrediencí, abyste se ujistili, že produkty neobsahují žádné látky, u kterých máte podezření, že by u vás mohly vyvolat intoleranční reakci/alergii.