Lahodný jahodový džem s kousky jahod nebo sametový domácí sirup ze zázvoru a limetky? Tyto ale i mnohé jiné chutné marmelády, džemy, želé nebo sirupy si můžete připravit Vy sami s přípravky na zavařování Dr. Oetker. Na přípravu domácích džemů si můžete vybrat pomocníky z řady Gelfix nebo želírovacích cukrů. Je to jenom na Vás jaký poměr ovoce a cukru zvolíte. Připravte si i hustý sirup z ovoce, květů nebo bylinek pomocí Sirupfixu. Dr. Oetker Vám nabízí kompletní sortiment přípravků na zavařování, se kterými se Váš džem vždy podaří.
Výrobky
4 Výrobky
4 Výrobky
3 Výrobky
S řadou výrobků na zavařování Dr.Oetker si můžete být jisti, že Vámi připravený džem nebo marmeláda bude mít tu správnou hustotu. Příprava domácích zavařením s želírovacími výrobky Dr.Oetker je navíc rychlá a jednoduchá! S výrobky Dr.Oetker záleží jen na Vás jaký džem a s jakým poměrem ovoce a cukru připravíte!
Domácí džemy nebo marmelády mají tu výhodu, že si můžete sami vybrat ovoce, které na jejich přípravu použijete. Navíc si můžete vybrat, kolik ovoce a kolik cukru bude připravená zavařenina mít. Jednoduše úspora času i kalorií a 100% kontrola kvality!
Zavařování
Zavařování
Zavařování
Zavařování
Zavařování
Zavařování
S Pektinem Dr. Oetker si rychle a jednoduše připravíte skvělý džem s ovocným podílem 64 % až 73 % v závislosti na použitém množství cukru.
Pektin Dr. Oetker je rostlinný želírovací přípravek na zavařování džemů a marmelád, želé či pikantních čatní. Jeden balíček vystačí na 2000 g ovoce, ke kterému se přidává 700 až 1000 g cukru v závislosti na zralosti ovoce či na preferovaném obsahu cukru v připravovaném džemu. Obsahuje citrusový pektin a je 100% rostlinného původu. Je možné ho kombinovat s řepným i třtinovým cukrem. Výrobek neobsahuje žádné konzervanty. Pektin Dr. Oetker na přípravu džemů podle vlastní chuti!
S přípravkem Gelfix Klasik můžeme vykouzlit klasické oblíbené džemy, marmelády a želé s obsahem ovoce 50%! Potřebujeme přibližně stejný poměr ovoce a cukru, tzn. 1 sáček přípravku Gelfix Klasik postačí na 1000 g ovoce, resp. 850 ml ovocné šťávy a 1150 g cukru.
Tento výrobek doporučujeme používat při přípravě džemů s kyselejším nebo méně zralým ovocem. U přípravku Gelfix Klasik si můžeme vybrat nejen druh ovoce, ale i druh cukru: podle vlastní chuti můžeme použít také třtinový cukr nebo hnědý cukr a dodat tak džemům lehce karamelový nádech. Příprava zavařenin s výrobkem Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker je rychlá a jednoduchá. Džemy, marmelády a želé jsou hotové již za 6 minut!
S přípravky Gelfix Extra a Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr.Oetker můžeme vykouzlit oblíbené domácí džemy, marmelády a želé s obsahem ovoce až 66%!
Na přípravu extra ovocného džemu potřebujeme 1 sáček přípravku Gelfix Extra Dr. Oetker, který vystačí na 1000 g ovoce a 500 g cukru. Při použití tohoto přípravku si můžeme vybrat nejen druh ovoce, ale i druh cukru podle vlastní chuti. Můžeme použít třtinový cukr nebo hnědý cukr a dodat tak džemům lehce karamelový nádech. Příprava džemů s výrobkem Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker je rychlá a jednoduchá. Džemy, marmelády a želé jsou hotové již za 6 minut. Obsah ovoce v džemu bude 65%.
Příprava džemů s Želírovacím cukrem Extra 2:1 Dr. Oetker je zvlášť jednoduchá, protože cukr již obsahuje želírovací prostředek a stačí k němu přidat jen ovoce. Jedno balení (500 g) vystačí na 1000 g ovoce. Džemy, marmelády a želé jsou hotové už za 5 minut! Obsah ovoce v džemu bude 66%.
Tyto výrobky doporučujeme používat při přípravě džemů se středně sladkým nebo zralým ovocem.
S přípravkem Gelfix Super a Želírovacím cukrem Super 3.1 Dr.Oetker můžeme vykouzlit oblíbené domácí džemy, marmelády a želé s obsahem ovoce až 75 %!
Potřebujeme přibližně stejný poměr ovoce a cukru, tzn. 1 sáček přípravku Gelfix Super postačí na 1000 g ovoce, resp. 850 ml ovocné šťávy a 350 g cukru. U přípravku Gelfix Super si můžeme vybrat nejen druh ovoce, ale i druh cukru: podle vlastní chuti můžeme použít také třtinový cukr nebo hnědý cukr a dodat tak džemům lehce karamelový nádech. Příprava zavařenin s výrobkem Gelfix Super Dr.Oetker 3:1 je rychlá a jednoduchá. Džemy, marmelády a želé jsou hotové již za 6 minut!
Příprava je zde zvlášť jednoduchá, protože cukr je již smíchán s želírovacím prostředkem. Jedno balení Želírovacího cukru Super 3:1 Dr.Oetker (500 g) vystačí na 1500 g ovoce, resp. 1250 ml ovocné šťávy. Podle návodu na obalu činí doba varu u džemů, marmelád a želé nejméně 5 minut.
Tyto výrobky doporučujeme používat při přípravě džemů s velmi sladkým nebo velmi zralým ovocem.
Připravete si džem s ovocným podílem až 74 % a nižším obsahem kalorií!
Vyzkoušejte první želírovací cukr se stévií. Výrobek obsahuje výtažky z exotické rostliny Stevia rebaudiana, která obsahuje přírodní sladivé látky glykozidy steviolu, které jsou o mnoho sladší než cukr a neobsahují skoro žádné kalorie. Džem připravený s Želírovacím cukrem se stévií obsahuje až o 38 % méně kalorií než klasicky připravený džem (ovoce a cukr v poměru 1:1). Jedno balení Želírovacího cukru se stévií 250 g vystačí na 700 g ovoce a vaří se jen 5 minut. Výrobek je vhodný na zpracování všech druhů ovoce.
Dr. Oetker Sirupfix je novým přípravkem na zavařování poctivých domácích sirupů s Vámi preferovaným druhem cukru. Pomocí Sirupfixu je možné připravit sirupy z ovoce, květů, bylinek či zázvoru.
Recept je jednoduchý: 1 000 g ovoce + Sirupfix + 1 000 g cukru + 500 až 1 000 ml vody = chutný a hustý sirup. Výrobek neobsahuje žádné konzervační látky.
Vytvořte si svůj vlastní originální sirup s Dr. Oetker!
Kyselina citronová podporuje želírovací proces a zvýrazňuje chuť ovoce i zeleniny při zavařování. Je vhodná na dochucení salátů, kompotů a nápojů. Dále je vydatným pomocníkem při odstraňování vodního kamene, např. v kávovarech a rychlovarných konvicích.
Pomůcka ke konzervování chrání před plísní a kvašením. Je to osvědčený pomocník pro konzervování ovoce i zeleniny. Jedno balení vystačí na: 5 kg zavařovaného ovoce včetně nálevu nebo 3,5 kg zeleniny a 1,5 l sladkokyselého nálevu nebo 5 l ovocného sirupu, ovocné šťávy.