COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Fenomén VANILKA

Vanilka je skutečným fenoménem a její aroma je nezapomenutelné. Vanilka je celosvětově nejoblíbenější sladká příchuť. Vanilka má bohatou historii a neméně zajímavý je i způsob jejího pěstování a využití.

Počátky vanilky můžeme najít v Mexiku, v oblastech kolem rovníku. Pěstovala se a využívala již v době Aztéků. Do Evropy se dostala až mnohem později, konkrétně v 16. století.

Její obliba však během staletí strmě vzrůstala po celém světě, evropský kontinent nevyjímaje. Vanilka se zpočátku pěstovala pouze v Mexiku. Důvodem bylo opylování, o něž se staraly tamní malé včely a kolibříci, kteří jinde nežijí. Díky revoluční myšlence o umělém opylování, většinou pomocí tenké bambusové tyčky, se tato úžasná plodina začala pěstovat i v jiných částech světa. V současné době je nejznámějším místem pěstování vanilky africký ostrov Madagaskar. Pěstování, sklízení a zpracování vanilky si vyžadují trpělivost a pečlivost. Stejně vysoké nároky jsou kladeny na přepravu. Nevhodným zacházením by mohlo totiž dojít ke ztrátě typického aromatu.

Jste i vy příznivci vanilky? Tak neváhejte a přečtěte si o tomto koření více nebo rovnou zkuste některý z našich skvělých receptů!

Recepty (1 z 1)

Naše výrobky seženete v řetězcích a vybraných obchodech. Chtějte kvalitu! (4 Výrobky)

0 Záložka