Flag

Banánové řezy

24 ks
Středně obtížné
40
musíte ochutnat
Přísady
Příprava
Náš tip
Aby poleva při krájení nepopraskala, krájíme řezy nožem namočeným v horké vodě.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
3 ksbílek
3 ksžloutek
170 gcukr
4 PLvoda teplá
160 gmouka polohrubá
10 gHolandské kakao Dr. Oetker
0,5 balíčkyKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Dr. Oetker
300 mlmléko polotučné
30 gcukr
250 gmáslo změkklé
100 gcukr
2 ksbanán (do náplně)
5 ksbanán (nakrájených na šikmo)
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem dotuha.

2

Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny. Smícháme mouku, kakao a kypřicí prášek a střídavě s vyšlehanými bílky vmícháme do žloutkové pěny. Těsto nalejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Na přípravu náplně připravíme Zlatý klas s mlékem (300 ml) a cukrem (30 g) podle návodu na obale a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně do másla zašleháme Zlatý klas a dva rozmačkané banány.

4

1/3 náplně natřeme na vychladnutý korpus, naskládáme našikmo nakrájené banány a překryjeme zbylou náplní.

5

Na ozdobení připravíme polevu podle návodu na obale a rovnoměrně jí rozetřeme po celé ploše krému. Necháme ztuhnout.

Náš tip

  • Aby poleva při krájení nepopraskala, krájíme řezy nožem namočeným v horké vodě.