COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Banánový dort Vajíčko

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Ten pravý jarní dort

asi 16 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Banánový dort Vajíčko

Na těsto:

4 ks vejce
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g hladká mouka
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
40 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
2 zarovnaných PL Holandské kakao Dr. Oetker

Na náplň:

banán zralé
1 balení Originál Puding smetanovo-vanilková příchuť Dr. Oetker
300 ml šťáva pomerančová nebo džusu
200 ml vaječný likér
40 g cukr

Na náplň:

500 g tvaroh polotučný
80 g cukr
1 balíček Želatinový ztužovač Dr. Oetker
100 ml voda vlažné
250 ml smetana ke šlehání 33%
banán zralé

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
3 PL vaječný likér

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta ušleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Mouku prosejeme s kypřicím práškem, škrobem a kakaem a zašleháme na nejnižším stupni do pěny. Těsto nalijeme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 30 min.

2

Okraj formy odstraníme a korpus necháme vychladnout. Z korpusu odstraníme papír na pečení. Jednou podélně rozřízneme tak, aby spodní plát zůstal silnější. Spodní plát položíme na dortový podnos.

3

Na přípravu náplně podélně rozpůlíme 4 banány a plochou stranou položíme na spodní plát, přitom necháme asi 1 cm volný okraj.

4

Puding uvaříme podle návodu na obale, jen místo mléka použijeme džus a vaječný likér s cukrem. Horký puding nalijeme na banány a necháme zatuhnout.

5

Na přípravu tvarohové náplně smícháme tvaroh s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do tvarohu. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do tvarohové směsi. Přidáme zbylé 2 banány nakrájené na malé kousky a zlehka vařečkou promícháme. Náplň naneseme kopulovitě na zatuhlý puding až po okraj korpusu. Na vrcholu kopule vytvoříme pomocí lžíce prohlubeň a uložíme na 2 hodiny do chladničky.

6

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Druhou část korpusu rozkrájíme na 16 stejných dílů. Polevou potřeme 8 dílů a necháme zatuhnout. Díly korpusu naneseme na dort a jemně přitlačíme. Prohlubeň naplníme vaječným likérem. Do podávání uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Banánový dort Vajíčko

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1367kJ
326kcal
766kJ
183kcal
Tuky 12g 6.5g
Sacharidy 41g 23g
Bílkoviny 8.6g 4.8g
0 Záložka