Flag

Banánový dort Vajíčko

asi 16 porcí
Středně obtížné
60
Ten pravý jarní dort
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
4 ksvejce slepičí
80 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
100 ghladká mouka
2 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
40 gGustin bez lepku Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na náplň
banán zralé
1 baleníDr. Oetker Puding příchuť Smetana-vanilka
300 mlšťáva pomerančová nebo džusu
200 mlvaječný likér
40 gcukr
Na náplň
500 gtvaroh polotučný
80 gcukr
1 balíčekŽelatinový ztužovač Dr. Oetker
100 mlvoda vlažné
250 mlsmetana ke šlehání 33%
banán zralé
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
3 PLvaječný likér
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Smetana-vanilka
Picture - Želatinový ztužovač Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta ušleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Mouku prosejeme s kypřicím práškem, škrobem a kakaem a zašleháme na nejnižším stupni do pěny. Těsto nalijeme do formy vyložené papírem na pečení a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Okraj formy odstraníme a korpus necháme vychladnout. Z korpusu odstraníme papír na pečení. Jednou podélně rozřízneme tak, aby spodní plát zůstal silnější. Spodní plát položíme na dortový podnos.

3

Na přípravu náplně podélně rozpůlíme 4 banány a plochou stranou položíme na spodní plát, přitom necháme asi 1 cm volný okraj.

4

Puding uvaříme podle návodu na obale, jen místo mléka použijeme džus a vaječný likér s cukrem. Horký puding nalijeme na banány a necháme zatuhnout.

5

Na přípravu tvarohové náplně smícháme tvaroh s cukrem. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do tvarohu. Smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do tvarohové směsi. Přidáme zbylé 2 banány nakrájené na malé kousky a zlehka vařečkou promícháme. Náplň naneseme kopulovitě na zatuhlý puding až po okraj korpusu. Na vrcholu kopule vytvoříme pomocí lžíce prohlubeň a uložíme na 2 hodiny do chladničky.

6

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale. Druhou část korpusu rozkrájíme na 16 stejných dílů. Polevou potřeme 8 dílů a necháme zatuhnout. Díly korpusu naneseme na dort a jemně přitlačíme. Prohlubeň naplníme vaječným likérem. Do podávání uložíme do chladničky.