Flag

Bezlepkové hrh hrk řezy s jahodami

asi 24 porcí
Jednoduché
40
rychle a ochutně
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)
uzavíratelnou nádobu (objem asi 3 l)

Přísady

Na těsto
150 ghladká mouka kukuřičná
100 grýžová mouka
70 gGustin bez lepku Dr. Oetker
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
200 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
125 mlolej
125 mlmléko polotučné
Na náplň
820 gkompot jahodový (po odkapání)
250 mlsmetana ke šlehání 33%
2 balíčkyCrème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Na ozdobení
500 mlsmetana ke šlehání 33%
2 zarovnané PLcukr
1 baleníZdobení tmavé Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Zdobení tmavé Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky se škrobem, kypřicím práškem, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme vejce, olej a mléko a ručně vymícháme dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně vlijeme do uzavíratelné nádoby o objemu 3 l kompoty i se šťávou. Přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme puding bez vaření a Smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin) tak, aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě důkladně promícháme metličkou nebo vařečkou, abychom suché přísady odstranili z okraje mísy a vmíchali do náplně. Náplň naneseme na korpus a uhladíme.

4

Na ozdobení smetanu s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku rozetřeme na povrch náplně a uhladíme. Povrch posypeme zdobením tmavým a uložíme asi na 2 hodiny do chladničky, nejlépe však do druhého dne.