Flag

Borůvkový džem

asi 4 sklenice
Jednoduché
20
Chutný džem s vysokým podílem ovoce (až 74%) a sníženou energetickou hodnotou si můžete s Želírovacím cukrem se stévií Dr. Oetker připravit i Vy!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na džem
700 gborůvky omytých
1 baleníŽelírovací cukr se stévií Dr. Oetker
120 mlvoda
Picture - Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
1

Ve velkém hrnci rozmixujeme borůvky. Přidáme želírovací ovocný cukr, vodu a důkladně promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme minimálně 3 minuty.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme víčky, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.