Flag

Červená karkulka

asi 12 porcí
Středně obtížné
75
Veselý pohádkový dort nejen pro holčičky.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
150 gmáslo změklé
150 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
3 ksvejce slepičí
180 ghladká mouka
2 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
3 PLčokoláda hořká strouhaná
100 mlmléko polotučné
Na náplň
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PLmoučkový cukr
1 PLlískooříškový krém (pomazánka)
50 gořechy lískové nasekané a pražené
Na potření
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 zarovnaná PLmoučkový cukr
Na ozdobení
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
jahody (několik)
1 zarovnaná PLcukr
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a vejci elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, strouhanou čokoládu a mléko a vyšleháme na středním stupni dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Poté korpus dvakrát podélně rozřízneme.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem, cukrem a lískooříškovou pomazánkou na nejvyšším stupni dotuha. Nakonec opatrně přimícháme ořechy. Náplň rozdělíme na dvě části korpusu a korpusy slepíme na sebe.

4

Na potření v míse vyšleháme smetanu se Smeta-fixem a cukrem. Odebereme 1 PL šlehačky do mikroténového sáčku a odložíme. Zbytkem šlehačky potřeme okraje a povrch dortu. Růžek sáčku ustřihneme a vytvoříme ze šlehačky nos.

5

Na ozdobení jahody nakrájíme na plátky a vytvoříme z nich červený čepeček a mašle na copy. Polevu připravíme podle návodu na obale, ustřihneme malý růžek a vytvoříme ofinu, copy, pusu a oči. Pomocí párátka namočeného do polevy vytvoříme pihy. Cukr obarvíme červenou barvou a naneseme na dort jako tvářičky.

6

Dort uložíme do chladničky.