Flag

Chlebík s pestem z medvědího česneku

3 porce
Jednoduché
70
Chutný chlebík na malý hlad s pestem z medvědího česneku.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pesto můžete využít i na špagety nebo palačinky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na pesto
2 hrstimedvědí česnek čerstvý
100 gparmazán strouhaný
60 gořechy vlašské
100 mlolivový olej
citrónová šťáva z 1/2 citrónu
sůl podle chuti
Na těsto
200 gšpaldová mouka hladká
100 gšpaldová mouka polohrubá
1 baleníKypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsůl
150 mlolivový olej
100 mlvoda vlažná
4 PLpřipraveného pesta z medvědího česneku
250 gmozzarella mini
Na potření a posypání
1 PLolivový olej
50 gdýňová semínka
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
plech na pečení (30 x 40 cm)
Picture - Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1

Na přípravu pesta vložíme do mísy medvědí česnek, parmazán, ořechy, olej, šťávu a sůl a pomocí ponorného mixéru vše rozmixujeme dohladka.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s kypřicím práškem a solí. Přidáme olej a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto necháme asi půl hodiny odpočinout. Poté těsto rozdělíme na dvě části a vytvarujeme je prsty do oválu. Jednu část těsta potřeme pestem a naneseme rovnoměrně na půlky nakrájenou mozzarellu. Přiložíme druhou část těsta a po okrajích přitlačíme, aby nám náplň nevytékala. Chlebík přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Povrch potřeme olejem a posypeme semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

Náš tip

  • Pesto můžete využít i na špagety nebo palačinky.