Flag

Cibulové čatní

asi 6 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
50
Skvělý doplněk k zrajícím sýrům a grilovanému masu. Čatní je připravené se Želírovacím cukrem se stévií od Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Čatní se hodí ke grilovaným a pečeným masům, sekané, na topinky, k těstovinám nebo na dochucení omáček a jiných pokrmů.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
700 gcibule červená (oloupaná a nakrájená na tenká půlkolečka)
3 ksstroužek česneku rozetřený
3 balíčkyTřtinový cukr karamelový Dr. Oetker
2 zarovnaná KLsůl
0,5 KLpepř bílý, mletý
0,5 KLtymián
3 PLolivový olej
3 PLbalsamikový ocet
100 mlčervené víno (např. portské)
1 balíčekŽelírovací cukr se stévií Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
6 kssklenice vč. víčka
Picture - Třtinový cukr karamelový Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr se stévií Dr. Oetker
1

Na přípravu čatní vložíme do hrnce cibuli. Přidáme česnek, karamelový cukr, sůl, pepř, tymián, olej, ocet, víno a želírovací cukr se stévií a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme pečlivě víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Čatní se hodí ke grilovaným a pečeným masům, sekané, na topinky, k těstovinám nebo na dochucení omáček a jiných pokrmů.