Flag

Cibuloví šneci  

asi 24 kusů
Jednoduché
30
Pro zahradní párty s dokonalým kynutým těstem s Droždím Dr.Oetker  
Přísady
Příprava
Náš tip
Šneky můžeme posypat libovolnými semínky nebo sýrem.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
200 gmouka polohrubá
200 gšpaldová mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsůl
1 zarovnaných KLkmín
50 gtvrdý sýr strouhaný
200 mlmléko polotučné vlažné
50 mlolej
1 ksvejce slepičí
Na náplň
200 gcibule
200 ganglická slanina
2 PLolej
50 gsušená rajčata v oleji
petržel ( 2 PL nasekaná petrželová nať)
Na potření a posypání
1 ksvejce
100 gdýňová semínka
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme obě mouky s droždím, solí a kmínem. Přidáme sýr, mléko, olej a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě vykynout.

2

Na přípravu náplně najemno nakrájíme cibuli a slaninu a na oleji je orestujeme. Odstavíme, vmícháme pokrájená rajčata a petrželovou nať a necháme vychladnout.

3

Těsto rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny vyválíme na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku obdélník 20 x 30 cm. Na povrch obdélníků naneseme náplň a stejnoměrně rozetřeme. Pláty zarolujeme a ostrým nožem nakrájíme na 12 stejných dílů. Díly naneseme na plechy vyložené papírem na pečení řeznou stranou dolů. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté potřeme povrch pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem a posypeme dýňovými semínky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Šneky necháme vychladnout.

Náš tip

  • Šneky můžeme posypat libovolnými semínky nebo sýrem.