Flag

Citrónovo-makový chlebíček

asi 12 porcí
Jednoduché
70
Šťavnatý chlebíček s mákem, citrónovým třtinovým cukrem, citrónovou kůrou a citrónovou polevou.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 ksvejce slepičí
230 gmoučkový cukr
1 baleníTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
80 gmáslo rozpuštěné
125 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
citrónová šťáva z jednoho citrónu
170 ghladká mouka
10 g100% Mák mletý Dr. Oetker
1 balíčekKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
Na polevu
1 balíčekPoleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
3 PLvoda
Na ozdobení
1 kscitrón na plátky (chemicky neošetřený)
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - 100% Mák mletý Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a třtinovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme máslo, smetanu, kůru, šťáva a mouku smíchanou s mákem, kypřicím práškem a solí a vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 50 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Chlebíček necháme vychladnout a vyklopíme z formy.

3

Polevu připravíme s vodou podle návodu na obale a potřeme jí povrch chlebíčku.

4

Dozdobíme plátky citrónu.