Flag

Citrusový crumble

asi 8 porcí
Středně obtížné
50
Naprosto vynikající kombinace pikantního  ovoce a drobenky
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na drobenku
20 gzázvor čerstvý
150 ghladká mouka
80 gcukr třtinový
50 gořechy lískové nasekané
100 gmáslo změkklé
Na náplň
3 ksgrapefruit (růžový)
5 ksmandarinky
50 gcukr třtinový
150 mlšťáva z ovoce (případně doplněná vodou)
1 ksVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
plech na pečení (20 x 30 cm)
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
1

Na přípravu drobenky oloupeme zázvor a nakrájíme ho na malé kousky. V míse smícháme mouku s cukrem a ořechy. Přidáme máslo a zázvor a ručně vypracujeme drobenku. Drobenku uložíme do chladničky.

2

Na přípravu náplně vyfiletujeme grapefruity a mandarinky, necháme je na sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. V kastrůlku necháme cukr zkaramelizovat a opatrně ho zalijeme šťávou. Přidáme dřeň z lusku a asi 10 minut necháme povařit do konzistence sirupu. Filátka naneseme do máslem vymazaného plechu nebo formy a zalijeme sirupem. Na povrch naneseme stejnoměrně drobenku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Crumble podáváme nejlépe ještě teplý.


Pozn.: Filetování citrusů: ostrým nožem okrájíme po celém obvodu citrusů kůru až na dužinu. Podél bílé slupky vykrajujeme filátka tak, abychom získali čistou citrusovou dužinu.