Na přípravu těsta si na desce pomocí nože promícháme všechny sypké suroviny. Přidáme likér, máslo a žloutky. Nožem suroviny zpracujeme a když jsou částečně spojeny, vypracujeme ručně hladké těsto.
Na pomoučeném vále po částech těsto vyválíme na 3 mm pláty a libovolnou formičkou vykrajujeme tvary. Vykrojené těsto klademe na plech vyložený pečícím papírem. Na polovině vykrojených kousků vykrájíme středy menší formičkou nebo náprstkem. Pečeme v předehřáté troubě.
Doba pečení: asi 20 minut
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Po upečení necháme vychladnout.
Náplň připravíme s mlékem, likérem, cukrem a máslem dle návodu na obalu. Nevykrájené části těsta náplní namažeme nožem (nebo použijeme cukrářský sáček) a lehce ke každé přitiskneme druhý díl. Odložíme na 2 hodiny do chladničky.
Před servírováním pocukrujeme moučkovým cukrem. Skladujeme v uzavíratelné nádobě.
Související recepty
Sladké pečení
Sladké pečení
Sladké pečení