COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Domácí vanilková zmrzlina

(2)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

potěšení pro děti

asi 6 porcí

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Domácí vanilková zmrzlina

Na zmrzlinu:

3 ks bílek
250 ml smetana ke šlehání 33%
3 ks žloutek
60 g cukr
2 balíčky Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 zarovnaná PL Bourbon Extrakt Vanilka Madagaskar Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu zmrzliny v míse ve vodní lázni vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni smetanu dotuha. Ve větší míse ve vodní lázni vyšleháme na nejvyšším stupni žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a extraktem dohladka.

2

Do žloutkové směsi přidáme sníh a šlehačku a metličkou lehce vymícháme dohladka. Poté nalijeme do uzavíratelné nádoby, uložíme do mrazničky a necháme zmrazit přes noc.

3

Pro snadnější servírování necháme zmrzlinu mírně povolit.

Pro zajištění zdravotní nezávadnosti vajec šleháme v horké vodní lázni.

Nutriční hodnoty na recept Domácí vanilková zmrzlina

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 755kJ
180kcal
1332kJ
318kcal
Tuky 14g 24g
Sacharidy 11g 20g
Bílkoviny 1g 1.8g
0 Záložka