COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Dort 4 schody do nebe

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Zlaté pokušení pro chuťové pohárky. Sušenkový korpus, tvarohová náplň a vanilkový krém se Zlatým klasem Dr. Oetker, budou chutnat všem.

asi 12 porcí

střední obtížnost 50 minut

Přísady

Přísady

na recept Dort 4 schody do nebe

Na korpus:

260 g kakao vé sušenky
30 g máslo rozpuštěné
100 ml mléko polotučné
260 g máslové sušenky
30 g máslo rozpuštěné
100 ml mléko polotučné

Na náplň:

250 g tvaroh polotučný
4 zarovnaných PL cukr
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Želatina na ztužení krémů Dr. Oetker
100 ml voda
1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
50 g cukr

Na ozdobení:

500 ml smetana ke šlehání 33%
3 zarovnaných PL cukr
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
50 g čokoláda hořká

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu korpusu tmavé sušenky rozdrtíme pomocí válečku. Vložíme je do misky, přidáme máslo a mléko a důkladně propracujeme. Hmotu naneseme na dno vymazané formy a přitlačíme. Stejným způsobem si připravíme korpus ze světlých sušenek, másla a mléka. Naneseme na tmavou hmotu a přitlačíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200°C

Horkovzdušná trouba: 180°C

Doba pečení: asi 10 min.

2

Korpus necháme ve formě vychladnout.

3

Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh s cukrem a pastou. Smetanu vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha a vmícháme do tvarohu. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ihned vmícháme do tvarohové směsi. Náplň naneseme na vychladlý korpus a uhladíme. Uložíme asi na půl hodiny do chladničky a necháme tuhnout. Zlatý klas připravíme podle návodu na obale, necháme vychladnout a opatrně naneseme na tvarohovou náplň a uhladíme.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu s cukrem a Smeta-fixem a naneseme na náplň dle vlastní fantazie. Na povrch dortu nastrouháme čokoládu a dort uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Dort 4 schody do nebe

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 2342kJ
559kcal
1058kJ
253kcal
Tuky 36g 16g
Sacharidy 47g 21g
Bílkoviny 12g 5.4g
0 Záložka