COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Dort Obří jahoda

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Lákavý nejen pro oko  

asi 12 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Dort Obří jahoda

Na náplň:

120 g Marcipán Dr. Oetker
250 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker

Na těsto:

300 g listové těsto zmraženého (4 čtvercové pláty)
150 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
20 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
150 ml smetana ke šlehání 33%

Na ozdobení:

asi 600 g jahody
30 g Marcipán Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

Na želé:

1 balíček Dort-želé červené Dr. Oetker
40 g cukr
250 ml voda

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu marcipánové náplně nastrouháme marcipán na struhadle na hrubo. Smetanu ke šlehání zahřejeme v kastrůlku a marcipán v ní pomalu za stálého míchání rozpustíme. Marcipánovou náplň uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.

2

Listové těsto necháme rozmrazit podle návodu na obale.

3

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, cukrem, vanilínovým cukrem, solí a vlažnou smetanou a vše ručně promícháme dohladka. Z těsta vyválíme na lehce pomoučněné pracovní ploše čtverec (30 x 30 cm). Na jednu polovinu těsta položíme dva pláty listového těsta. Druhou polovinou těsta překlopíme a znovu vyválíme do čtverce (30 x 30 cm).

4

Zbývající dva pláty listového těsta položíme na vyválený čtverec, přeložíme a opět vyválíme čtverec, zakryjeme a necháme asi 15 minut kynout. Plech na pečení vyložíme papírem na pečení. Těsto vyválíme do tvaru jahody odpovídající velikosti plechu. Přesahující kousky těsta odkrojíme. Jahodu položíme na plech, vložíme do trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 20 min.

5

Korpus s papírem na pečení stáhneme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.

6

Marcipán rozpuštěný ve smetaně ušleháme se smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni dotuha a rovnoměrně naneseme na korpus. Jahody omyjeme, očistíme a rozkrojíme na poloviny. Řeznou plochou směrem dolů je naskládáme hustě vedle sebe na marcipánovou náplň.

7

Želé připravíme s cukrem a vodou podle návodu na obale a pomocí štětce nebo mašlovačky natřeme na jahody.

8

Na ozdobení propracujeme marcipán s gelovou barvou, vytvarujeme okvětí jahody a položíme na horní stranu jahody.

Nutriční hodnoty na recept Dort Obří jahoda

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1402kJ
334kcal
855kJ
204kcal
Tuky 18g 11g
Sacharidy 39g 24g
Bílkoviny 4.3g 2.6g
0 Záložka