COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Dort s kardamomem a fíky

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Zajímavá chuťová kompozice s lahodným krémem ze Zlatého klasu Dr. Oetker. Pro Dr. Oetker připravila foodblogerka Red Velvet Cooking.

asi 12 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Dort s kardamomem a fíky

Na krém:

½ balení Zlatý klas Dr. Oetker
250 ml mléko polotučné
50 g cukr
250 g tvaroh polotučný
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker

Na těsto:

1 ks vejce
120 g cukr
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
110 ml mléko polotučné
140 g hladká mouka
½ balení Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
1 na špičku nože kardamom mletý

Na ozdobení:

4 ks fíky čerstvé

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu krému uvaříme Zlatý klas s mlékem a cukrem podle návodu na obale a za občasného zamíchání ho necháme zchladnout. Poté do něj zašleháme tvaroh a citrónovou kůru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.

2

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a pastou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mléko, mouku smíchanou s kypřicím práškem a kardamomem a elektrickým ručním šlehačem na středním stupni vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: 30 min.

3

Korpus necháme vychladnout. Poté odstraníme formu a jednou ho podélně rozřízneme.

4

Polovinu krému naneseme na spodní díl korpusu a přiložíme vrchní díl korpusu. Zbylým krémem potřeme povrch a strany dortu a uložíme asi na hodinu do chladničky ztuhnout.

5

Na ozdobení očistíme fíky a nakrájíme je na čtvrtky. Fíky naneseme na povrch koláče.

Nutriční hodnoty na recept Dort s kardamomem a fíky

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 603kJ
144kcal
709kJ
169kcal
Tuky 1.9g 2.3g
Sacharidy 26g 31g
Bílkoviny 5.3g 6.3g
0 Záložka