COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Dort s máslovým krémem a borůvkami

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Lahodný borůvkový dort s citrónovým krémem Lemon Curd a Zlatým klasem Dr. Oetker bude ozdobou každé oslavy!

asi 8 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Dort s máslovým krémem a borůvkami

Na těsto:

6 ks bílek
špetka sůl
6 ks žloutek
180 g cukr
½ KL Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
165 g Zlatý klas Dr. Oetker

Na krém:

5 ks bílek
250 g cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
250 g máslo změklé
250 g citrón ový krém Lemon Curd
100 g borůvky čerstvé

Na ozdobení:

100 g borůvky čerstvé
lístky meduňky

Ještě potřebujeme:

1 x dortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ruční šlehač

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků a soli tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a kůrou do pěny. Přidáme Zlatý klas a opatrně se sněhem zlehka vmícháme do vaječné směsi dohladka. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 30 min.

2

Korpusy necháme vychladnout. Poté oba korpusy jednou podélně rozřízneme a potřeme citrónovým krémem.

3

Na přípravu krému v míse ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni asi 3 minuty dotuha. Poté odstavíme z vodní lázně a ještě asi 5 minut šleháme. Poté zašleháváme po kouscích máslo na středním stupni dohladka. Krémem potřeme všechny korpusy a nerovnoměrně rozdělíme borůvky. Poté korpusy poskládáme na sebe a boky uhladíme slabou vrstvou přečnívajícího krému.

4

Povrch dortu ozdobíme borůvkami, citrónovým krémem a lístky meduňky. Dort uložíme do chladničky.

Nutriční hodnoty na recept Dort s máslovým krémem a borůvkami

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 2035kJ
522kcal
1139kJ
292kcal
Tuky 26g 15g
Sacharidy 64g 36g
Bílkoviny 1.5g 0.8g
0 Záložka