Flag

Dort s máslovým krémem a borůvkami

asi 8 porcí
Jednoduché
65
Lahodný borůvkový dort s citrónovým krémem Lemon Curd a Zlatým klasem Dr. Oetker bude ozdobou každé oslavy!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 18 cm)
elektrický ruční šlehač

Přísady

Na těsto
6 ksbílek
špetkasůl
6 ksžloutek
180 gcukr
0,5 KLFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
165 gZlatý klas Dr. Oetker
Na krém
5 ksbílek
250 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
250 gmáslo změklé
250 gcitrón ový krém Lemon Curd
100 gborůvky čerstvé
Na ozdobení
100 gborůvky čerstvé
lístky meduňky
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni z bílků a soli tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem a kůrou do pěny. Přidáme Zlatý klas a opatrně se sněhem zlehka vmícháme do vaječné směsi dohladka. Těsto rozdělíme do vymazaných a moukou vysypaných forem a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Korpusy necháme vychladnout. Poté oba korpusy jednou podélně rozřízneme a potřeme citrónovým krémem.

3

Na přípravu krému v míse ve vodní lázni vyšleháme bílky s cukrem a vanilkovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni asi 3 minuty dotuha. Poté odstavíme z vodní lázně a ještě asi 5 minut šleháme. Poté zašleháváme po kouscích máslo na středním stupni dohladka. Krémem potřeme všechny korpusy a nerovnoměrně rozdělíme borůvky. Poté korpusy poskládáme na sebe a boky uhladíme slabou vrstvou přečnívajícího krému.

4

Povrch dortu ozdobíme borůvkami, citrónovým krémem a lístky meduňky. Dort uložíme do chladničky.