COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Drobenkový koláč s povidly

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

ke kávě

asi 24 porcí

střední obtížnost 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Drobenkový koláč s povidly

Na drobenku:

230 g hladká mouka
50 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
150 g máslo

Na těsto:

380 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
75 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
150 ml mléko polotučné vlažného
50 g máslo
1 ks vejce

Na náplň:

250 g švestková povidla
2 PL mléko polotučné

Na ozdobení:

1 balíček Poleva v prášku citrónová příchuť Dr. Oetker
3 PL voda

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu drobenky v míse smícháme mouku s cukrem, vanilínovým cukrem a skořicovým cukrem. Přidáme máslo a ručně vypracujeme drobenku.

2

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme mléko, máslo a vejce a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Jednu polovinu těsta na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm. Plát naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto naneseme povidla a stejnoměrně rozetřeme. Druhou polovinu těsta vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně položíme na povidla. Na několika místech propícháme vidličkou, potřeme mlékem a posypeme drobenkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 35 min.

4

Na ozdobení připravíme polevu s vodou podle návodu na obale a ještě horký koláč dozdobíme.

5

Koláč necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Drobenkový koláč s povidly

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 945kJ
225kcal
1402kJ
334kcal
Tuky 7.7g 11g
Sacharidy 30g 45g
Bílkoviny 3.8g 5.6g
0 Záložka