Flag

Dunajské vlny

asi 24 porcí
Jednoduché
20
Velmi rychle připravené těsto z Bábovky Dr. Oetker. Višně, Holandské kakao Dr. Oetker  a Naturamyl puding Dr. Oetker je zaručená kombinace.
Přísady
Příprava
Náš tip
Můžeme posypat strouhanými vlašskými ořechy.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníBábovka Dr. Oetker
350 mlvoda
120 mlolej
2 vrchovatá PLHolandské kakao Dr. Oetker
700 gvišně vypeckované, čerstvé nebo kompotované
Na náplň
1 baleníNaturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
500 mlmléko polotučné
3 PLcukr
250 gmáslo změkklé
100 gmoučkový cukr
2 PLrum
Picture - Bábovka Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta připravíme Bábovku podle návodu na obale. Do poloviny těsta vmícháme kakao. Světlé těsto vylijeme na plech a kakaové těsto nalijeme na těsto světlé. Nakonec na těsto naskládáme višně, které lehce do těsta zatlačíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 - 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Na přípravu náplně připravíme puding podle návodu na obale s mlékem a cukrem na hustý krém, který za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo utřeme do pěny s moučkovým cukrem a rumem. Do máslové směsi vmícháme po lžičkách vychladlý pudingový krém.

3

Připravenou náplň natřeme na upečené vychladlé těsto s višněmi.

Náš tip

  • Můžeme posypat strouhanými vlašskými ořechy.