Flag

Dvoubarevné jablkové řezy

24 porcí
Jednoduché
70
100% Přírodní kakao Dr.Oetker dodá přirozenou plnou kakaovou chuť a vůni  
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
500 ghladká mouka
2 KLJedlá soda Dr. Oetker
200 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
200 gmáslo změkklé
2 ksvejce slepičí
4 PLmléko polotučné
2 PLPřírodní kakao Dr. Oetker prosáté
Na náplň
8 ksjablek
3 zarovnané PLcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
50 grozinky
Na polevu
1 balíčekPoleva tmavá Dr. Oetker
1 PLrum
Picture - Jedlá soda Dr. Oetker
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Přírodní kakao Dr. Oetker  prosáté
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Poleva tmavá Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se sodou, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, vejce a mléko a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na polovinu a jednu část obarvíme kakaem. Tmavé těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně přeneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.

2

Na přípravu náplně jablka oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme rovnoměrně na tmavé těsto. Povrch jablek posypeme cukrem, vanilkovým cukrem a rozinkami. Světlé těsto vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně jím jablka přikryjeme. Na několika místech povrch světlého těsta propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

3

Koláč necháme vychladnout.

4

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a vmícháme do ní rum. Vychladlý koláč jí polijeme a necháme polevu zatuhnout. Poté nakrájíme koláč na řezy.