COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Dvoubarevné jablkové řezy

(1)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

100% Přírodní kakao Dr.Oetker dodá přirozenou plnou kakaovou chuť a vůni  

24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Dvoubarevné jablkové řezy

Na těsto:

500 g hladká mouka
2 KL Jedlá soda Dr.Oetker
200 g moučkový cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr.Oetker
200 g máslo změkklé
2 ks vejce
4 PL mléko polotučné
2 PL Přírodní kakao Dr.Oetker prosáté

Na náplň:

8 ks jablka
3 zarovnaná PL cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr.Oetker
50 g rozinky

Na polevu:

1 balíček Poleva tmavá Dr.Oetker
1 PL rum

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku se sodou, cukrem a vanilínovým cukrem. Přidáme máslo, vejce a mléko a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na polovinu a jednu část obarvíme kakaem. Tmavé těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně přeneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.

2

Na přípravu náplně jablka oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme rovnoměrně na tmavé těsto. Povrch jablek posypeme cukrem, vanilkovým cukrem a rozinkami. Světlé těsto vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně jím jablka přikryjeme. Na několika místech povrch světlého těsta propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170°C

Horkovzdušná trouba: 140°C

Doba pečení: asi 30 min.

3

Koláč necháme vychladnout.

4

Polevu rozpustíme podle návodu na obale a vmícháme do ní rum. Vychladlý koláč jí polijeme a necháme polevu zatuhnout. Poté nakrájíme koláč na řezy.

Nutriční hodnoty na recept Dvoubarevné jablkové řezy

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 923kJ
221kcal
1668kJ
398kcal
Tuky 9.7g 18g
Sacharidy 22g 39g
Bílkoviny 3.4g 6.2g
0 Záložka