Flag

Dýňovo-hruškový džem

4 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
s jemnou chutí vanilky připravený za pomoci Kyselina citrónová Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
500 gdýně Hokkaido (neloupaná, očistěná a nakrájaná na malé kousky)
500 ghrušky zralé (očistené a nakrájané na malé kousky)
100 mlvoda
0,5 ksVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
150 mldžus pomerančový
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
2 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
4 kssklenice vč. víček
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Na přípravu džemu vložíme do většího hrnce dýni, hrušky a lusk. Zalijeme vodou a na mírném ohni za občasného míchání asi 20 minut povaříme. Vyjmeme lusk a poté pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Přidáme pomerančový džus a želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1-2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker.

3

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.