Flag

Dýňový koláč se sýrovou náplní

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Podzimní lehká večeře  
Přísady
Příprava
Náš tip
K dochucení náplně můžeme použít různé druhy bylinek.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
váleček

Přísady

Na těsto
180 ghladká mouka
0,5 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetkasůl
40 gcukr
1 ksvejce slepičí
75 gmáslo změkklé nebo margarín
Na náplň
750 gdýně
50 goříšky burské (solené, pražené)
150 gšunka
200 gměkký sýr tavený
špetkasůl
2 ksvejce slepičí
20 gGustin bez lepku Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, kypřicí prášek a sůl. Přidáme cukr, vejce a máslo a zpracujeme na lehce pomoučněné pracovní ploše na hladké těsto. Z těsta vyválíme placku, kterou vložíme do vymazané formy až po okraj a důkladně přitiskneme.

2

Na přípravu náplně dýni oloupeme, odstraníme jádra a dužinu nakrájíme na kostičky. Burské oříšky nasekáme a šunku nakrájíme na malé kousky. Elektrickým ručním šlehačem na středním stupni ušleháme dohladka sýr, sůl, vejce a škrob. Ručně vmícháme kostičky dýně, oříšky a šunku, náplň naneseme na korpus a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Koláč necháme vychladnout ve formě a pak přeneseme na podnos.

Náš tip

  • K dochucení náplně můžeme použít různé druhy bylinek.