Flag

Dýňový koláč

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Jedinečný kynutý podzimní koláč s Droždím Dr.Oetker  
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
ponorný mixér

Přísady

Na těsto
100 mlmléko polotučné
60 gmáslo změkklé nebo margarín
250 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
0,5 KLsůl
2 ksbílek
Na náplň
700 gdýně např. Hokaido
500 mlšťáva pomerančová 100%
250 gzakysaná smetana
75 gGustin bez lepku Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
2 ksžloutek
80 gcukr
1 zarovnaná KLskořice mletá
1 KLzázvor mletý sušený
špetkamuškátový oříšek
25 gdýňová semínka oloupaná
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v kastrůlku zahřejeme mléko a necháme v něm rozpustit máslo nebo margarín. V míse smícháme mouku s droždím, solí a bílky. Přidáme mléko s máslem nebo margarínem a ručně vypracujeme dohladka. Těsto v míse zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme asi 45 minut kynout.

2

Na přípravu náplně dýni nakrájíme na plátky, odstraníme jádra, oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dýni vložíme do hrnce, zalijeme pomerančovou šťávou a asi 15 minut povaříme. Poté dýni pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. V míse zamícháme zakysanou smetanu se škrobem, vejci, žloutky, cukrem, skořicí, zázvorem a muškátovým oříškem dohladka. Přidáme dýňová jádra a rozmixovanou dáni důkladně promícháme.

3

Na pomoučené pracovní ploše z těsta vyválíme plát o průměru 34 cm. Naneseme na dno a okraj vymazané formy, přitlačíme a vytvoříme okraj vysoký 4 cm. Dno pomocí vidličky na několika místech propícháme. Náplň nalijeme na těsto a koláč necháme ještě asi 15 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 40 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

4

Koláč podáváme vlažný.