COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Éclairs s marcipánovou polevou

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Sametové pohlazení, tradičné francouzské cukrovinky v překladu "světelný záblesk" ve spojení Zlatého klasu a Polevy v prášku s marcipánovou polevou  

asi 25 ks

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Éclairs s marcipánovou polevou

Na těsto:

100 ml voda
100 ml mléko polotučné
80 g máslo
10 g cukr
1 KL sůl
125 g hladká mouka
4 ks vejce

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
400 ml mléko polotučné
70 g cukr
4 ks žloutek
150 g máslo změklé

Na ozdobení:

1 balíček Poleva v prášku marcipánová příchuť Dr. Oetker
2 - 3 PL voda nebo mléko

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v kastrůlku svaříme vodu s mlékem, máslem, cukrem a solí. Přidáme mouku a vymícháme dohladka. Směs vložíme do mísy, přidáme vejce a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Cukrářský sáček s řezanou trubičkou naplníme těstem a na plechy vyložené papírem na pečení tvoříme pásy dlouhé asi 9 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200°C

Horkovzdušná trouba: 180°C

Doba pečení: asi 20 min.

(1 plech, během prvních 15 minut pečení troubu neotvíráme)

2

Pečivo necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas podle návodu na obale, ale jen se 400 ml mléka a 70 g cukru. Přidáme žloutky a za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme dohladka, postupně přidáváme vychladlý Zlatý klas a zašleháme. Náplň vložíme do cukrářského sáčku. Pečivo podélně rozřízneme a naneseme náplň. Vložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

4

Na ozdobení připravíme polevu s vodou nebo mlékem podle návodu na obalea povrch Éclairs polijeme. Polevu necháme zatuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Éclairs s marcipánovou polevou

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 571kJ
136kcal
978kJ
233kcal
Tuky 9.1g 16g
Sacharidy 11g 19g
Bílkoviny 2.6g 4.5g
0 Záložka