Flag

Extra fíkový džem

asi 4 sklenic (á 320 ml)
Jednoduché
40
Připravte si chutný exotický džem ze sladkých fíků s pomocí Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr. Oetker. Recept pro Dr. Oetker připravila foodblogerka LaPetit.
Přísady
Příprava
Náš tip
Fíkový džem se výborně hodí k sýrům s modrou plísní a kozím sýrům v kombinaci s vlašskými ořechy.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
800 gfíky zralé (omyté a zbavené stopek)
80 mlcitrónová šťáva
100 mlvoda
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
ponorný mixér
4 kssklenice vč. víček
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Na přípravu džemu vložíme do hrnce na malé kousky nakrájené fíky, citrónovou šťávu a vodu a asi 5 minut povaříme. Poté odstavíme a částečně je ponorným mixérem rozmixujeme. Přidáme kyselinu citrónovou a želírovací cukr, směs přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Na talířek kápneme 1 – 2 právě uvařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, přidáme do směsi 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr. Oetker, krátce povaříme a zkoušku zopakujeme.

3

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Náš tip

  • Fíkový džem se výborně hodí k sýrům s modrou plísní a kozím sýrům v kombinaci s vlašskými ořechy.