COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Francouzské krémeše

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

Oblíbený zákusek z listového těsta se šlehačkou s jemným vanilkovým krémem připraveným ze Zlatého klasu Dr. Oetker.

asi 24 porcí

snadná příprava 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Francouzské krémeše

Na těsto:

500 g listové těsto

Na náplň:

1 l mléko polotučné
3 ks žloutek
2 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
2 zarovnaná KL hladká mouka
250 g máslo změklého
100 g moučkový cukr
500 ml smetana ke šlehání 33%
2 balíčky Smeta-fix Dr. Oetker

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta listové těsto rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny vyválíme plát 30 x 40 cm. První plát položíme na vymazaný plech. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Stejným způsobem upečeme druhý plát.

Elektrická trouba: 200°C

Horkovzdušná trouba: 180°C

Doba pečení: asi 10 min.

2

Pláty necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně smícháme 250 ml mléka se žloutky, Zlatým klasem a moukou a nalijeme do 750 ml vroucího mléka. Uvaříme krém a necháme ho za občasného míchání zcela vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Po částech do másla zašleháváme vychladlý krém. Náplň rozetřeme na plát a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

4

Smetanu vyšleháme se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku naneseme na náplň a rozetřeme.

5

Na ozdobení polevu připravíme podle návodu na obale a druhý plát potřeme. Necháme ztuhnout a ostrým nožem nakrájíme na 24 dílů. Opatrně naskládáme na povrch moučníku a uložíme do chladničky. Před podáváním dokrojíme.

Nutriční hodnoty na recept Francouzské krémeše

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1169kJ
279kcal
1096kJ
262kcal
Tuky 21g 20g
Sacharidy 14g 13g
Bílkoviny 3.3g 3.1g
0 Záložka