Flag

HRK – HRK OLÉ Barevná roláda

1 roláda
Jednoduché
40
lehká a nadýchaná
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Náčiní
Ještě potřebujeme
plech na pečení
uzavíratelnou nádobu (objem asi 3 l)

Přísady

Na těsto
5 ksbílek
5 ksžloutek
5 zarovnaných PLmoučkový cukr
5 zarovnaných PLmouka polohrubá
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaných PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na náplň
210 gkompot broskvový (po odkapání)
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekCrème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme sníh z bílků elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Zlehka metličkou vmícháme mouku s kypřicím práškem a sníh z bílků.

2

Z poloviny těsta vytvoříme na plechu vyloženým papírem na pečení nepravidelné pruhy. Do druhé poloviny těsta prosijeme kakao a promícháme. Tmavým těstem vyplníme mezery. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Upečený plát vyklopíme na pocukrovaný papír na pečení. Z plátu stáhneme papír, na kterém se peklo a zarolujeme.

4

Na přípravu náplně pokrájíme broskve na menší kousky a nalijeme společně se šťávou do uzavíratelné nádoby. Přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme Créme Olé a Smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin), tak aby byly všechny přísady dobře promíchané. Nakonec vše ještě promícháme metličkou, abychom suché přísady odstranili z okraje nádoby a vmíchali do náplně.

5

Vychladlý plát rozvineme a potřeme náplní. Opět zarolujeme a uložíme do chladničky.