COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

HRK-HRK OLÉ Brusinkové trojhránky

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

jemné a osvěžující

asi 24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept HRK-HRK OLÉ Brusinkové trojhránky

Na těsto:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
270 g hladká mouka
½ balíčku Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
120 g cukr
3 ks vejce
125 g máslo nebo margarínu rozpuštěného
100 ml mléko polotučné

Na náplň:

400 g brusinkový kompot (po odkapání)
250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Creme Olé čokoládová příchuť Dr. Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker

Na ozdobení:

50 g čokoláda hořká strouhané

Ještě potřebujeme:

Ještě potřebujeme:

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta rozpustíme polevu podle návodu na obale. Do uzavíratelné mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem. Přidáme cukr, vejce, máslo nebo margarín a mléko. Mísu uzavřeme víkem a několikrát protřepeme, tak aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě promícháme metličkou, tak abychom suché přísady odstranili z okraje mísy a vmíchali do těsta. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a polijeme rozpuštěnou polevou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C

Horkovzdušná trouba: 160°C

Doba pečení: asi 20 min.

2

Korpus necháme na plechu vychladnout.

3

Na přípravu náplně nalijeme do očištěné uzavíratelné mísy kompot. Přilijeme smetanu, přidáme Créme Olé a smeta-fix. Mísu pevně uzavřeme víkem. Několikrát intenzivně protřepeme (celkem 15-30 vteřin), tak aby byly všechny přísady dobře promíchané. Vše ještě důkladně promícháme metličkou, tak abychom suché přísady odstranili z okraje mísy a vmíchali do náplně. Náplní potřeme vychladlý korpus.

Nutriční hodnoty na recept HRK-HRK OLÉ Brusinkové trojhránky

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 793kJ
292kcal
1142kJ
420kcal
Tuky 11g 16g
Sacharidy 18g 26g
Bílkoviny 2.9g 4.2g
0 Záložka