Flag

HRK-HRK OLÉ koláč s meruňkami

asi 12 porcí
Jednoduché
40
Lehký vynikající koláč s meruňkami a krémem z Crème Olé příchuť vanilka Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
3 ksvejce slepičí
120 gcukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
150 gmouka polohrubá
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na krém
800 gkompot meruňkový
250 mlsmetana ke šlehání 33%
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
1 balíčekCrème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
1 balíčekDort-želé žluté Dr. Oetker
250 mlvoda
3 PLcukr
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
uzavíratelná nádoba (objem asi 3 l)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
Picture - Crème Olé vanilka příchuť Dr. Oetker
Picture - Dort-želé žluté Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny.

2

Zlehka ručně vmícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem a vypracujeme dohladka.Těsto vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

3

Na přípravu krému slijeme šťávu z kompotu a meruňky necháme na sítku dobře odkapat. Do uzavíratelné nádoby vlijeme šťávu z kompotu, smetanu ke šlehání, Crème Olé a Smeta-fix. Nádobu pevně uzavřeme a "hrkáme" (třeseme) dokud se suroviny nespojí v krém. Vzniklý krém nalijeme na korpus a rovnoměrně rozetřeme. Poklademe meruňkami.

4

Dort-želé připravíme s vodou a cukrem podle návodu na obale, nalijeme na meruňky v tenké vrstvě a necháme ztuhnout.